Fotspår till en helt ny värld.

"Så fort jag förstod att det fanns fler språk än mitt modersmål, har jag varit intresserad av engelska och andra språk. Det var engelska jag oftast hörde, på tv och i musik och så. Jag satt och repeterade alla ord jag kunde snappa upp i tv-serier, memorerade den textade översättningen och började så småningom sätta ihop orden jag lärt mig till meningar.
I alla fall. Jag lärde mig engelska självmant, eftersom det var spännande och nytt och för att det irriterade mig lite att inte förstå det. Till min hjälp har jag alltid haft en storebror som backar mig, han lärde mig mycket av det jag kan idag. Så fort jag såg en ny text kastade jag mig över den och försökte så gott jag kunde översätta, ord för ord. Jag började till och med översätta min svenska tankeverksamhet till engelska. På alla sätt jag kunde tänka mig, vände och vred jag på det nya språket, som ett barn vänder en död kråka. För att se det ur alla möjliga perspektiv. För att förstå."

Så försöker jag beskriva mina språkkunskaper, visst jag är bra på svenska, engelska och tyska. Men allt annat i skolan kan jag inte glida igenom lika lätt. Jag kämpar varje dag, vecka och år för att komma någonstans. Jag går natur, det är inte lätt ibland. Men kom inte och säg att jag är lat, att jag inte gör det jag ska. För hade du sett min prestation, mina tårar när inget går bra, har du sett mig med en skamsen blick när jag inte förstår vad det handlar om, Nej, du vet inte hur mycket jag faktiskt kämpar. Så stå inte där och tro du är nått bara för att du klarar dig bättre i skolan än mig ?! Varför inte bara acceptera att alla inte går IV och har maten på ett silverfat.  Det kanske är du som har problem, inte jag.


Imorgon ska vi till reningsverket på kemin (Jippie, verkligen -.-) eller inte. Jag vill inte vara i mina egna skor imorgon, när Ingrid vill veta varför jag inte gjort kemi B uppgifterna som skulle in förra fredagen. Jag kommer vara ärlig och säga att jag inte kan dem helt enkelt för det är sanningen, jag minns inte de vi gått igenom. Men jag kommer försöka ta reda på dem på nästa kemistödtid, på onsdag eftermiddag. Som jag egentligen behöver fysik, matte OCH kemi stöd då. Men jag får se till att jag klarar mig för nu är det bara drygt 1 år och två månader till studenten!

Fan, jag längtar tills torsdag, fredag och lördag :)

Torsdag:  Ut och äta Kinamat med mina Tjejer för att fira min 18-årsdag.

Fredag: Ut på krogen med Sanna m. fl

Lördag: Ut på krogen med Nathalie W, my angel <3 med flera

ah, äntligen kan jag känna vinden i ryggen, Medvind känns bra! '


NautiNatt ma friends! Dessutom har jag jobbat upp mig till 20.000 på pokern nu, ack om det bara var riktiga pengar...


Känns som fredag, men jag har haft helg hela veckan...

Mina vänner, jag måste bekänna en sak. På sista tiden har jag börjat knarka. Knarka  Block 44 :)
Det är de enda jag "tvingar" mamma att lyssna på eftersom jag har den på högtalare varje dag alla dagar.
detta är min favorit just nu, den går på repeat. :)



Igår hade jag begravning för Joey!, han dog. Hans ögon var alldeles vita och han bara låg uppochner i skålen. Jag saknar honom, han var som en familjemedlem. Jag har haft honom i tre år och han kom upp till ytan när jag pratade med honom. Så sov gott min lilla fiskkompis (F) INGEN kommer kunna ta hans plats. God Natt och Sov gott där i toaröret eller vart du nu hamnade.

Men på tisdag blir det köp av en Charlie, han är förmodligen röd. Men Joey har satt spår i mitt hjärta.

Idag är det fredag men jag har varit " ledig" hela veckan, jag har varit sjuk så riktigt frisk har jag inte varit
men det enda jag varit aktiv är att spela poker på facebook, och mamma har fan rätt. När jag väl spelar blir jag fan beroende. Sedan har jag hunnit göra 5 uppgifter av Kemi B som skulle in förra fredagen. Men nu måste jag typ sova. ska upp och jobba klockan 11 igen.

Lycka till Pappa på fisketävlingen :) Gör Hanna stolt, äsch, det är jag ändå ;)

förresten hade jag askul på ungdomsgården idag, Jag vaxade Karls håriga bröst. len som en barnrumpa blev han! xD
fan vad kul att se han skrika som en liten tjej. Men det var frivilligt faktiskt, Sanna där missade du något stort. :)

idiooooot

När jag förlänger mina vokaler i ett ord betyder det att jag inte är intresserad av det du skriver, idiot!

This is a good angle of life. Part two!

Här sitter jag klockan 15.56 på en måndag, om ungefär 4 minuter så slutar mina klasskompisar våran kemilektion. Den lektionen som jag inte har råd att missa, men jag har typ inget val.
Kan inte gå till skolan när man mår såhär.

Har ni förresten sett "kronan för 2009" ?
den är skitcool. :)¨


På ena sidan så ser man kungen. På den andra sidan är det streckat och det står " DEN UNDERBARA DRÖMMEN OM ETT LAND PÅ ANDRA SIDAN HAFVET, FINLAND 2009, SVERIGE 1809, 1KR."

Den kronan ska min pappa få av mig idag! :) egentligen skulle jag ha spenderat lite tid med honom idag, efterlängtad tid. Men jag är sjuk så vi får väl se hur jag mår

. 
 
detta gör mig arg, jag vill inte ha mer snö nu. Vår ska det vara. Fan om en månad så är det ju ett år sen jag och mina vänner satt i badhusparken och bara njöt av vårvädret. Kommer det bli så i år?
Jag vill dessutom ut och åka min underbara rödtott, han som bara kräver 4 liter bensin. Jag vill. jag vill, jag vill! :)

Bilden är inte vår, det är ju vinter all over again.  

Men vad arg jag blir, det är snöstorm ute nu. det bara vräker ner och här sitter jag óch dricker min andra kopp varm choklad. Mysigt men uttjatat! 


JA JUST DET! TÄNKTE BARA SÄGA ATT JAG FORTFARANDE LEVER, Se min kategori "hanna stör sig på" :)
Jag överlevde de hemska texterna ;)

Cíao! :)

This is a good angle of life. Part one.



Jag och mamma fick ett ryck att ta ut katterna i snön häromdagen :) Konstig som jag är så tog jag ju självklart med kameran. Lite bra bilder blev det ju :) Svårt att ta bra bilder när modellerna inte kan sitta still ;P

Jaja, åter till verkligheten. Jag är iaf sjuk idag, vaknade med 38,9 i feber så det blev ingen skola för mig idag.  Jag sov till ungefär ett och då låg febern nere på dryga 38. Mycket bättre. Hade då fått i mig en macka med skinkost och lite apelsinjuice (c-vitaminer is the shit). Runt två gick jag upp på riktigt och gjorde varm choklad. Jag värmde mjölken i en kastrull och skummade sedan upp den uppvärmda mjölken till skum.
Resultatet? Ja, det blev såhär.
 

jättegott! ♥

okej, nu kommer vi till lördagen, den ger mig glädjeskutt fortfarande.
Klart man ställer upp på ansiktsmålning när det är sånt som gäller på jobbet.
Det var jag, Emma och Nathalie som var målade. Sedan målades Jaques också.
Vi var iaf inte de sötaste tigrarna, det var barnen som blev målade.


Snygga var vi iaf! :)


Erkänn, jag skulle lätt passa som tiger ;)

Nej, nu ska jag göra något vettigt. typ kemiB uppgifterna jag inte kan svaren på. fan, jag skäms.

/ see you people.

Ibland är en dröm det finaste vi har...

Jag har tröttnat på att vandra omkring på samma gator och torg, med samma tankar och känslor. känslor som man inte kan sätta ord på. De bara finns där, och alltid har dem väl funnits där. Jag vet inte om de är vackra eller bara onödiga. Kanske både och.
Det kanske är dags att släppa det gamla och fokusera på det som kommer, men det är svårt att se det som kommer och det är lättare att tänka tillbaka på det som varit, så har det alltid varit.
Och vem vill inte ha ett minne nog att rymma allt man vill minnas
låtar kan få mig att le, de hjälper minnet.




- Mamma, detta är resultatet av bilden jag berättade om. Jävla fin katus vi har.

Dagens bästa: Mamma <3

Vad gör en ängel på jorden?

Hanna Bengtsson, Krönikör och läxarbetare.

Idag har man suttit efter skolan och gjort lite läxor.
det är kemi, svenska, fysikprov, matteD uppgífter. -.-
Ibland älskar jag att gå Natur, men det är fan inte ofta.
tur jag har ork och lust att göra mina läxor. Vi kanske hörs ikväll.
Men här kommer min krönika till Svenska C iallafall.
Nu blir det kemi B uppgifter och Matte D! -.-


En fot in i vuxenlivet.

När min mamma berättade för sina kompisar att jag hade fått jobb på Mc Donalds var den första reaktionen " Hur gjorde du för att hon skulle få jobb där?". När mamma förklarade att jag hade skaffat jobbet alldeles själv så tappade de bokstavligen hakan.  Då blev reaktionen helt plötsligt " Men vilken driftig tjej du har". Att den lilla orala rubriken " Sjuttonåring får jobb" gör vuxna människor så otroligt imponerande är ju lite skrämmande, för vilken status ger det oss ungdomar i de vuxnas ögon?

När mamma berättade detta för mig blev jag förvånad och tanken slog mig. "Är dagens ungdomar så lata att de inte förmår sig att sitta tjugo minuter och skriva en meritförteckning att lämna in för att söka extrajobb eller har de vuxna gett sig tusan på att det inte finns pigga och alerta ungdomar som vill ut i arbetslivet?".  Det kanske är så att vuxna inte har den tron på att ungdomar skulle kunna klara att jobba.


Jag undrar om arbetsgivare skulle få en chock om jag som tjej och knappt myndig skulle be om att få träffa dem i ett möte.  Om nu många vuxna blir förvånade när man får ändan ur vagnen och faktiskt lämnar in sin meritförteckning till någon, hur blir reaktionen om man nu lämnar in det ansikte mot ansikte. Alla går inte ut med att det finns extrajobb på just deras arbetsplats och man får faktiskt lära sig ta några nederlag. "Tyvärr, platsen gick till någon annan" eller " Tack, men vi behöver inga mer medarbetare just nu".  Jag anser att om du lämnat in en ansökan och fått avslag så är det ju bättre än att inte lämnat in den alls. Du har ju 100 % större chans att få jobbet än att den ligger kvar där i skrivaren.


 Även om du anser att du inte har något märkvärdigt på din meritförteckning så kan du tänka "outside the box" bara för en stund.  Har du några volontärjobb? Gjorde du något annorlunda på din senaste praktik? Det kan vara just det lilla som visar att du tar egna initiativ, gör saker utan att vilja ha betalning eller bara det att du talar ett annat språk hyfsat. Tänk igenom dina erfarenheter, finns det något som de skulle kunna tycka är märkvärdigt hos just dig? Det vet jag att det finns, för alla är unik. Både du, som du ser ut och du, som du är som person.


Men det gör mig lite arg att inte många har den tron på oss ungdomar, att vi dras över en kam.  Kanske jag är en av de få som faktiskt vill tjäna mina egna pengar men det betyder ju bara att jag blir självständig snabbare än andra ungdomar.  Själv tycker jag det känns bra att kunna betala mina utgifter hemma, att hjälpa mamma så gott jag kan. För i slutändan så är det ju henne jag litar på när ekonomin trasslar. Det kommer den dagen då jag tar mitt första steg ut i vuxenlivet, för jag har ju trots allt redan tagit mitt första steg in i arbetslivet. 


Men jag håller med, visst vore det väl bättre att vi ungdomar (som för övrigt är känd för att vara framtiden) skulle skaffa oss ett jobb i yngre dagar istället för att lita på att mamma och pappa tar hand om oss.  Att bli självständig är i alla fall en av mina drömmar, det är väl det människan vill?


Men jag kan ju lotta mig med att mitt jobb var helt och hållet min förtjänst, men varför tror alla att mamma hade en fot med i spelet? Ja, den frågan är ju fortfarande olöst precis som frågan varför alla hänger på staden efter skolan.  Jag antar att tjugo minuter framför datorn är för mycket att be om.



känn dig inte uthängd eller så, jag hoppas ingen känner sig kränkt. Jag ber om ursäkt isåfall.


Mysiig kväll i Sundsvall! :D

Ibland kommer kreativiteten som ett skott i nacken, jag vet inte vad det är jag skriver om men alltid passar det in på känslor, tankar och minnen... denna skrev jag nyss! :D ^^


when you first meet him everything seems fine.
feelings start to grow and he treats you perfect.
he is a gentleman and he said " hey, I want you to be mine"


He tell you everything you wanna hear,
but when it comes to the end, he
just turn away and dissapear.


You can´t find any satisfaction in lies,
they hurt more and by this time, you
should be used to many goodbyes


there was a time he said that he loved you
to the end, and you fool, you believed every
word he said. You thought that every promise was true.


but in the end you stood there alone, with holes in
your heart. You thought that he never ment to hurt you
but his mean behaviour crawled through your skin.


You feel hurt but you know somewhere in you heart,
that you are worth so much more than the way he
have been treating you. It's time for a new fresh start.


Get up on your two feet and try until you succeed!!!

----------------------------------------------------
För övrigt så är jag inne på en mysig lördagkväll. 
Vi är hemma hos brorsan åt Tom och Hans tjej som bor i Sundsvall
med världens sötaste pojkar. Toms bror Kim sitter i denna stund
och spelar PS3 " Army of two" med en av hans kompisar.
Varav kompisens (Joel) två söner (Max och Adam) är här och leker
med Oscar( Toms ena brorson)
Själv sitter jag på madrassen vi sover på, sitter och skriver
med några
kompisar på msn och har just skrivit en liten dikt.
ibland får jag lite kreativa idéer och då passar
det ju bra med att ha med mig datorn.
Nä nu vankas det film snart.
Bäst jag går och är lite social!



hugs&kisses Hanna


:D och opepp!

jag orkar inte ens tänka på det. Varken skolan eller livet efter den.
Äckligt skoltrött är vad jag är just nu.
Trött på det mesta för den delen.

Vad i helvete håller jag på med? Gaah, jag orkar inte tänka.
Komma på nåt smart, bestämma mig och göra något av mitt liv.
Just nu känns det mest som om jag flyter med och gör det som faller mig in för stunden.
 Är det så bra? egentligen...


Kännner mig väldigt deppig idag och ensam,
 vet inte vad jag vill med mitt liv vilket är väldigt frustrerande.
 Vet inte vad jag vill på något plan, alla tankar vandrar
 runt runt runt hela tiden. Jobbigt...


Men nu ska vi ändra på den attityden:


Dåtiden minns vi med glädje och kärlek, snart läggs ännu
en dag till galleriet med minnesbilder i min egen hjärna, det känns bra och fint.


Nutiden är den vi lever i just nu och den ska vi njuta av så mycket vi kan,
för att citera en mycket fin vän, "om vi står med ena benet i dåtiden och
andra benet i framtiden, pissar vi på nutiden och det är ju inget vi vill!"


Framtiden kommer oavsett om vi vill eller inte, om vi bara möter den med
en positiv inställning och hänsyn till oss själva och varandra så tror
jag att vi alla kan nå precis vart vi vill.


Slutligen, livet känns bra just nu. Med fina minnen, underbara vänner och ett fortsatt år 2009 som ser
otroligt ljust ut kan jag knappast vara annat än nöjd.
Tack alla ni som är med och spelar en roll i mitt liv.
Jag har sagt det förut men jag säger det igen, det kan inte sägas tillräckligt många gånger,
utan er vore jag ingenting!

------------
Det känns bra med förändring även om det är i små steg, men det är det där lilla som gör det speciellt.
Som idag, jag har ändrat plats på min säng, kanske ser ut som ett litet steg men det känns som ett förbannat
stort steg för mig. Jag har aldrig haft sängen där. Dessutom har jag börjat få i mig den näring jag behöver för
att ens kunna överleva. Jag har tappat vikt nu under en tid på grund av att jag inte ätit. Men skärpning!
nu ska det bli bra igen.


Hold your head up high and this pain will die
Somehow, somewhere, just try
You're living in the dark where no one can see your tears
But hold your head up high

hugs&kisses  Hanna


- O minnen...

Med tårar i ögonen, som sakta rinner ner för kinden, en suddig dataskärm, och en hopplös framtid. Jag orkar inte mer. Det känns som om mitt slut har kommit.  Varför? Njuter du av det? Va?!? Jag börjar undra om du gör det.
Alla orden du sa, allt fint du sa, vände du sedan till hat, mot nått jag inte gjort.
Jag står där jag står idag tack vare dig. Men jag orkar inte står kvar. För du förstör, förstör ALLT! Du förstör det vi byggde upp! Snälla sluta? Sluta plåga mig, med dina ord, dina vackra, hemska & fula ord som tränger in igenom huden, och rätt in i själen. Själen som du förstörde för länge sen.
Jag gav dig allt. Till vilket pris? Jo att du skulle krossa mig.

Jag vill så gärna, men jag kan inte. Vill så gärna ha dig i mitt liv igen. Men du sumpade din chans. Du försvann, och lät mig stå ensam kvar och undra. Undra vart du nu är. du kom tillbaka, och trodde allt skulle bli som det var. Men du hade så grymt fel. Det som fanns finns inte längre. För du förstörde det och kastade iväg det. Det finns inte mera. Du fråga mig Varför? Varför kan det inte bli som förut för?. Du kom tilbaka, jag släppte aldrig taget om dig. Och det kommer jag aldrig att göra. Men jag kan inte släppa in dig i mitt liv igen. förlåt men jag kan inte. För du förstörde så himla mycket. Som jag inte vet om det någonsin kommer kunna läka igen. Tänker du efter, så hoppas jag att du fattar att du gjorde ett misstag.
Jag tittar på dig idag med andra ögon än jag gjorde då.


------
Ibland är det bäst att bara sluta tänka & känna.

Vill ni nå mig så står jag & spelar mitt nya spel på wii! :D

Mamma är bäst!

I am back, now but maybe not forever.

okej, jag vet att jag inte har skrivit på alldeles för lång tid, men de e mycket med plugget och jag hinner knappt med att göra allt jag vill göra, så hur ska jag då hinna med att skriva en dagbok? Även om jag faktiskt skulle behöva det för mitt eget bästa. Men även om jag säger att jag ska börja blogga mer, så kommer det ändå aldrig hända så de e lika bra att jag inte säger någonting om saken över huvudtaget. Jag kan iaf försöka så ofta jag hinner, och ska även försöka göra läsningen rolig, även om min vardag inte alltid ser ut så.

Jag fattar inte vad jag ska göra med det här, ena sekunden funkar vi inte ihop för att vi bråkar hela tiden vilket vi sorgligt nog gör? :S Och några dagar senare (efter att du ignorerat mig och alla sms jag skickat) så älskar du mig fortfarande och säger att du tänker på mig varje dag. Vi skulle ju bli världens bästa vänner, om du verkligen ville. Jag är inte alls värd bättre än DIG, men du vet att jag är värd bättre en sättet du behandlar mig på, och jag vet att du kan bete dig annorlunda. Att du säger så är bara en lame ursäkt som man säger för att man själv inte vill egentligen. Man orkar bara inte såra den andra eftersom man vet att man själv kommer må dåligt över det, tro mig, jag vet till 100% hur det är.. Snälla låt mitt hjärta krossas och låt det läka igen om ett tag om du nu ändå inte vill ha det, istället för att gå runt och stampa på det var och varannan dag. Så säg det NU, även om jag borde vänta så kan jag inte! Nu ger jag upp, för mig eget bästa. För jag kommer inte palla om du ska leka med mina känslor, jag vet precis hur det är, tro inte att jag inte varit med om det förut. Du säger att du själv vet hur det känns, varför håller du då på och behandlar mig på det här sättet? Du vet själv att jag är värd bättre en att behöva gå runt och hoppas på att det ska bli som det en gång var.. Det kanske låter patetiskt och mobbat, men jag orkar inte bry mig, och jag kan faktiskt inte hjälpa, att jag fortfarande älskar dig.
Det skulle vara vi, inte du & jag.

"the truth is that i don't trust other people  it's hard to do that when i dont trust myself."

RSS 2.0